Thursday, March 30, 2017

KIZILDERE - 30 Mart 1972

Mehmet Akif Ersoy'un dedigi gibi "Bastigin yerleri toprak diyerek gecme, dusun! altinda binlerce kefensiz yatani". Tabi lafa gelince mangalda kul birakmaz milletimiz, mesela ben simdi bu cumleyi tek basina feyizbuuka yazsam, oooo herkes atlar ustune, ama ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz denir. Yani sen bu lafi soylesen neeeee? Soylemesen neeeee? Anlamadiktan sonra, anlayip da eyleme gecmedikten sonra, kim takar seni? 

Bugunlerde geldigimiz noktayi 29 Agustos 2015'de  yazdigim beyin masturbasyonu baslikli yazimda (http://cemkbayram.blogspot.com/2015/08/beyin-masturbasyonu.html) cok ayrintili ve acik bir sekilde anlatmistim. Tabi bu nasil oldu, ayri bir yazinin konusudur, amaguzel bir sorudur sorulmasi gereken? Yaniti ise ayrintilara girmeden sudur: 68 kusaginin bastirirlmasi, bastirilmaktan dogan korkaklik, ve bunun sonucunda ortaya cikan gereksiz yere hava, su, ve yiyecek tuketiminde bulunan 68 kusaginin cocuklari, torunlari, torunlarinin cocuklaridir. Kisacasi 68 kusagi neden olmustur gelinen noktaya.

Neden Mehmet Akif Ersoy'un bu dizeleri ile basladim yazima? Bugun gunlerden ne? 30 Mart. 30 Mart'da ne oldu? 30 Mart 1972'de Kizildere'de Turk Silahli Kuvvetleri ABD silahli kuvvetlerinin destegi ile kendi genclerini katletti. Ne icin peki? ABD somurgesi olmak, ABD'ye yaranmak, kisacasi ABD'nin gotunun kili olmak icin yapti bunu. Nitekim gelinen nokta ABD'nin gotunun kili olunmasinin tavan yaptigi noktadir.

Soyle bir bekledim, hani bugunun ne oldugunu hatirlayan olacak mi diye? Neeerdeeee? Millet ancak ondan bundan alinti ask, baris, basari, gibi ici bosaltilmis konularla ilgili seyler yaziyorlar. Hos yaziyorlar yazmasina da, sorsan sen bunlari uyguluyor musun diye. Cevap olarak sadece Meeeeeler.

Simdi diyebilir ki insanlar, "Bana ne, ne olduysa oldu, Kizildere'de. Zaten onlar Gomunistti. Iyi olmus, gebermisler." Bazi kisilerin bu sozleri soyledigine eminim. Benim cevabimda sudur: O zaman gelinen nokta'dan sikayetci olmayacaksin, ABD'nin gotunun kili olmaya devam edeceksin, hatta artik ABD'nin degil, ABD'nin gotunun kili olanlarin gotunun kili olacaksin. Yani, got kili olma yolunda bir pincik seviye kaybettin. Bak ben size biraz olsun 30 Mart 1972'den bahsedegim:

Mahir Cayan'i hemen hemen herkes duymustur. Mahir ve arkadaslari Deniz Gezmis, Huseyin Inan, ve Yusuf Aslan'in idamlarinin engellemek icin Kizildere'deki NATO radar ussunde calisan 3 teknisyeni kacirirlar. Bu konuyu guugil'dan aratip, cesitli yerlerden okuyabilirsiniz. Ben konunun her yerde yazmayan bazi taraflarina dokunacagim. Dedigim gibi Mahir'i dunya alem bilir. Ama Mahir orada yalniz degildir, yanindakilerden pek kimse bahsetmez, ve kimse tanimaz. Kimlerdi bunlar? Ertugruk Kurkcu (katliamdan kurtulan tek kisidir, ve ispiyoncu olup olmadigi tartismalidir. Kendisinin bu konu ile yaptigi aciklamalari bizzat dinledim, ancak bazi noktalar bana gore hala saibelidir. Birgun yuz yuze gelirsek, bu noktalari sormak isterim kendisine), Hudayi Arikan, NIhat Yilmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kazim Ozudogru, Sabahattin Kurt, Omer Ayna, ve Hava Ustegmen Saffet Alp.

Baska yerlerde yazmayan, ancak dikkat cekilmesi gereken konular ve bu konularin nasil birbirine baglandigi:

1) Mahir Cayan olumune kadar bircok dergide yazi yazmistir. 1946 dogumludur. 1968'de yani sadece 22 yasinda iken yazdigi yazilarda CHP'den kimsenin umidinin olmamasi gerektigini, tabiri cayizse ABD'nin CHP'yi dassaklarindan yakaladigini ve CHP'nin artik eski CHP olmadigini yazar. Mahir Cayan'in yazdigi yazilarin derlemesini bana ait olan su uzantidan  Butun Yazilar adi altinda okuyabilirsiniz.(https://drive.google.com/drive/folders/0B207JHEPrWJDdFpSM0JfVThrZ0E) . Yani 1972'den 2017'ye 45 yilda CHP'de degisen hicbir sey yok, birsey var ise, o da durum daha da kotuye gitmistir. Hicbit vatansever insan CHP'den medet umamaz. Umanlar, ancak ABD'nin koutunu kili olma yolunda ilerlerler.

2) Hani soranlar oluyor. Bu muhtarlarla toplanti neyin nesi? Neden hep muhtarlarla toplaniliyor? Mahir ve arkadaslarini gambazlayan Kizildere muhtaridir. Tipki Sinan Cemgil ve arkadaslarini gambazlayan Nurhak cobani ve Nurhak muhtari oldugu gibi, Mahir ve arkadaslari tarafindan Kizildere muhtari tarafindan gambazlanmistir. Yani siz muhtarlari begenmeye bilirsiniz, ama muhtarlardan alacaginiz bilgi butun universiteleri toplasaniz alacaginiz bilgiden daha coktur. Hele hele soz konusu devlet yonetimi oldu mu, istihbarat cok onemlidir. Istihbarat oyle insansiz hava araclari ile toplanmaz. Insansiz hava araclari insanlarin ne renk don giydigini size soyleyebilir mi? Soyleyemez. O zaman istihbarat toplayamazlar. Ama bir muhtar, bolgesinde bulunan kisilerin giydiklerini, donun rengine kadar bilir.

3) Bu olaydan once Mahir ve bu olay sirasinda yaninda bulunan birkac arkadasi ceza evinde tutukludur. Kacmalarina izin verilir. Kacmalarina izin verilme fikri 12 Mart 1971'de yapilan darbe sonrasinda Turkiye'ye gonderilen ABD'li subaylar tarafindan Memduh Tagmac'a teklif edilir. Kacmalarina yardim edilmedeki amac, kactiktan sonra kistirilip oldurmektir. Zira, ABD anti-emparyalist, anti-kapitalist canli bir fare bile istememektedir. Hepsinin oldurulmesi gerektigini soyler. Ayni yontemi ABD 1950, 1960, 1970'lerde kendi ulkesinde de izlemistir. Sosyalist, komunits,  ya da buna benzer herhangi bir fikre sahip olan herkesi yok etmistir. Bunlarin en cok bilinenlerinden biri ikinci dunya savasi sirasinda Almanya'dan ABD'ye kacirilan Robert Openheimer'dir. Kendisi atom bombasinin babasidir ve yapilmasini saglamistir. Ancak bombanin atilmasina karsidir. Tabii denilebilir ki madem karsisin, niye yapilmasina yardim ettin? ABD, Robert OpenHeimer'i oldurmemistir, ancak hayatinin sonuna kadar CIA tarafindan her dakika izlenmistir. Bu adam Princeton Universitesi'nde ders verirken bile goz altinda tutulmustur. 

4) 12 Mart 1971 darbesinin ve yapilan operasyonlarin kod adi BALYOZ'dur. Tanidik geldi mi? ABD kafayi iyi kullanir, ama gecen zaman icinde degisik kod adlari  bulmakta zorlaniyorlar. Bu konuda ABD'nin yuksek teknoloji sirketleri daha iyidir. Cok kel alaka isimler kullanirlar. Mesela, Karpuz.

5) ABD bir devlet olmasina karsin, cok acayip sekilde kin tutar. Eger ona birsey yapiyorsaniz, eninde sonunda intikamini alir. Ornekler, Komer'in arabasinin yakilmasi, Israil Konsolosu'nin Mahir Cayan tarafindan oldurulmesi, 2003 tezkeresi, vs vs.

6) Mahir ve arkadaslari Kizildere'de bir evde sarildiklarinda, hemen ozel egitimli ABD birlikleri getirilmistir, ayrica Mehmet Eymur gibi kana susamis ozel egitimli emniyet teskilatindan adamlarda goturulmustur. Mahir kafasina aldigi tek ve ilk atilan kursunla olmustur. 1972'yi dusununce, o devirde Turk Ordusu'nda tek atista kafaya isabet ettirecek tufek olamayacagi kesindir. Hatta, o atisi yapabileccek asker ya da emniyet gorevlisinin de olamayacagi kesindir. Demekki hem tufek, hem de atisi yapan kisi ABD'dendir. 

7) Operasyonu Ankara Merkez Sikiyonetim Komutani Tumgeneral Tevfik Turun yonetmektedir. Nasil olmustur da boyle bir operasyonu bir Tumgeneralin yonetmesi gerekmistir? Ve daha da otesi bu Tumgeneral neden Ankara'dan gelmistir? Cok aciktir ki, oraya bu cocuklari oldurmeye gitmislerdir. Hicbir zaman canli yakalama gibi bir planlari olmamistir. Tevfik Turun ayrica bizzat Deniz Gezmis, Huseyin Inan ve Yusuf Aslan'in idamlarinda bulunmustur. Abisi Faik Turun, Istanbul 1nci Ordu ve sikiyonetim komutanidir. Ziverbey Kosku iskencelerini bizzat Faik Turun kendisi yapmistir. Kendisi  daha sonra Faruk Gurler'in Cumhurbaskani olmasi halinde Istanbul'dan Ankara'ya 1nci Ordu ile yuruyecegini soylemis, daha sonra da Adalet Partisin'den milletvekili olmustur.

8) Gordugunuz gibi her kim ki Turkiye'de ABD cikarlarina calismistir, daha sonra mutlaka odullendirilmistir. Ornekler: Ragip Gumuspala, Memduh Tagmac, Tevfik Turun, Faik Turun, Kenan Evren, Alpaslan Turkes, Mehmet Eymur, Mehmet Agar, vs. vs.

9) Butun bunlardan daha acikli olani ise Saffet Alp (hava ustegmen) catisma sonrasi yarali olarak ele gecirilmistir. Ancak, ele gecirildikten sonra kasigindan gogsune kadar sungulenip, daha sonra da vucudunun bir tarafi kursuna dizilmis ve en sonunda da kafasina kursun sikilarak oldurulmustur. Operasyona goturulen birliklerin nasil kin ve nefret dolu kisiler arasindan secildigini gosteren cok guzel bir ornektir bu. Hatta soylendigine gore, olay yerinde bulunan normal bir asker bunlari gordukten sonra kafayi yiyor ve operasyondan sonra hemen terhis ediliyor. Saffet Alp olayi ile daha ayrintili bilgiyi su uzantidan bulabilirsiniz: http://t24.com.tr/yazarlar/bilinmeyen/arife-alp-benim-oglum-yaraliyken-bile-aman-dilemedi-onlardan,4935 . Bu bilgi baska yerlerden de bulunabilir. Benim bu konu ile dikkatinizi cekmek istedigim birkac nokta var: 
     i) 1972'de genc subaylar arasindaki tartisma Milli Demokratik Devrim mi olsun, yoksa, Sosyalist Devrim mi olsun tartismasidir. 2016-2017'ye gelindigindeki tartisma Fethullahci, Fethullahci olmayan tartismasidir. Yani 45 yilda Turkiye'de siyaset yapan, yapmayan her kisi sadece bok yemistir. Baska birsey yapmamistir.
     ii) Saffet Alp bilerek ve isteyerek iskence edilerek oldurulmustur. Verilmeye calisilan mesaj: ordu icindeki diger genc subaylara "Eger siz de boyle yapmaya kalkarsaniz, sonunuz bu olur" mesajidir. Yani Mehmet Ali Celebi olayi ve Ergenekon ve Balyoz davalari ile cok benzrelik tasir. Goz dagi vermek ve ABD'ye karsi, Ataturkcu olanlari cezalandirip, ortadan kaldirmak. 
       Cok ilginctir ki, CHP Ataturk'e kefere diyen Mehmet Bekaroglu'nu bile kadin kontejyanindan milletvekili yapmis, ama ABD tarafindan sakincali bulunan Mehmet Ali Celebi'yi milletvekili yapmamistir. CHP'ye oy verenler de hala CHP'ye oy vermeye devam etmislerdir.

10) Bir gun once ogleden sonra ve aksam catisma oluyor, sabahina cocuklarin ailelerini kimlik teshisi icin Tokat'a getiriyorlar. Zamanin teknolojisini dusununce, Turkiye'nin degisik noktalarindan o kadar kisa sure icinde Tokat'a insan getirmek en az 1-1.5 gun surer. Bu da en hizli araclar kullanilirsa. Bu da demek oluyor ki, cocuklarin yerleri tespit edilir edilmez, aileler toplatilmaya baslanmis. Yani daha catisma bile baslamadan aileler toplatilmis. Baslamayn catisma icin niye aileler toplatilir? Cunku: catisma basladiktan sonra hepsinin oldurulecegi bilindigi icin.  

11) Memduh Tagmac demisken. Bakiniz 1972'de Genel Kurmay Baskani Memduh Tagmac'in Harp Okulu Komutani kim? Tumgeneral Cemal Ozkan. Kendisi 1969-1973 yillari arasinda Harp Okulu komutanligi yapmistir. ABD tarafindan Harp Okulu Komutanligi'na atanmasi saglanmistir. Kendisi namazinda, niyazinda, miskin bir adamdir. En gozde ogrencisi kimdir biliyor musunuz? Hulusi Akar. Supriz supriz!!! Hulusi Akar o zamanlardan daha Harp Okulu'nda namaz kilmaktadir. Yani kafasina tabanci dayandiginda ve elleri kollari baglandiginda "ben bir namaz kilayim, sonra gidelim" demesi sasirtici degildir. 45 yil sonra genel kurmay baskani olmustur, ve kendisine karsi darbe yapilmistir. Bu adam o anda carpismak yerine ben bir namaz kilayim demistir. Suratina tukurseniz yarabbi sukur diyecek niteliktedir. Askerligin yuz karasidir. Kendisinden beklenen  haysiyetli ve serefli bir sekilde intihar etmesidir. Ama tabi, bu niteliklere sahip oldugu icin ABD tarafindan o makama getirilmistir. (Tumgeneral Cemal Ozkan hakkinda daha fazla bilgiyi Soner Yalcin'in su makalesinden okuyabilirsiniz: http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/soner-yalcin/b-plani-1323695/)

12) Benim kisisel olarak Mahir, Sinan, Deniz ve arkadaslarina olan sitemim sudur. Lenin'in bir sozu vardir "Kapitalizm (ya da emperyalizm, tam hatirlayamiyorum su anda) sizi erken silahlandirir ve yok eder". Bu kendini Turk Halki ugruna feda etmis cocuklar bunu goremediler. Ya da gorduler, bile bile olume gittiler. Kapitalizm, yani ABD, bu cocuklarin genclik ateslerini kullandi. Onlari bile bile gaza getirdi. Bundaki amac, one cikmalarini saglamak, ve digerlerinde ayirip yok etmekti. Bununla kalmadi, kapitalizm, bu cocuklarin silahlanmasina da izin verdi. Buradaki silah, sadece tank ya da tufek anlaminda degil, kapitalizme karsi koymak icin gereken hersey. Mesela, acik acik orgutlenmek. Bunun alternitifi yeralti orgutlenmesidir. Kapitalizm, bunlari yaparak, bu cocuklarin kabak gibi one cikmalarini sagladi, ve hepsini oldurdu. Kalanlari ise Ulkucu ve Solcu catismalari ile oldurdu. Geriye kalanlari da 1980'de temizledi. Dedigim gibi, benim bu cocuklara olan sitemim, kendilerini gereksiz yere, hatta hatali bir sekilde feda ettiler. Halbuki, kapitalizm ve emperyalizm ile savasmak uzun vadelidir. Kisa vadede cok basarili olamazsin. Bunu nedeni ise karsinda acikta bir dusman yoktur. Karsindaki dusman paradir ve cok akiskandir, sen nisan alana kadar yag gibi kayar gider. Isterdim ki, yasasinlar ve bugun burda olsunlar, ve bize dusunduklerini anlatsinlar. Geldigimiz hale bakin, capsiz, niteliksiz, uyuz kisiler var ortada, ve kendilerini birsey saniyorlar.

13) Simdi siz gelmissiniz, bana diyorsunuz ki, hersey 2002'den sonra basladi, ondan oncesi gulluk gulustanlikti. Siz salaksaniz ben ne yapayim? Dunyada hersey tamir edilebilir, salaklik haric. Siz yine de CHP ve MHP'ye oy vermeye devam edin. Belki Ayinstayn'i haksiz cikartirsiniz. Seversiniz, Ayinstayn'dan bir cumle ile bitireyim: "Ayni deneyi, hicbir seyi degistirmeden tekrar tekrar yapip, farkli sonuc beklemek aptalliktir" der. 
   
Sonuc: ABD 1941 yilinda Milli Egitim'i ele gecirmis, 1952'de Turk Ordusu'nu ele gecirmis, 1960'da ABD'ye karsi olan darbeyi ilk once Ragip Gumuspala araciligi ile durdurmus, daha sonra Cemal Madanoglu'nu basarili bir sekilde tasfiye etmis, 1971'de basarili bir karsi darbe yapmis ve kendinden olmayanlari kirmis gecirmis, olmadi geriye kalanlari 1980 darbesi ile tamamen ortadan kaldirmis, hatta ve hatta 1960 darbesi sirasinda ve oncesinde hayatini kaybedip Anitkabir'e gomulen kisilerin mezarlarini actirip baska yerlere tasitmis (Kenan Evren tarafindan), Mahir Cayan ve Sinan Cemgil'in fikirlerini alip kendisine karsi kullanilmasi yerine PeKaKa'yi kurmus ve bu fikirleri Turkiye'ye karsi kullanmis, Turkiye'de 50 binden fazla, Ortadogu'da milyonlarca kisiyi oldurmus. Butun bunlari yaptiktan sonra eger zannediyorsaniz ki iki sandikta Turkiye'yi size geri verecek, yaniliyorsunuz. Adamlar bu kadar kan doktukten sonra o kara parcasini size birakirlar mi hic? Aptallar mi? Boyle zanneden kim varsa, onlar aptaldir. Kanla alinan topraklar, ancak kanla geri verilir.

Bitti...



No comments:

Post a Comment