Tuesday, November 21, 2017

ANANI DA AL GIT

Vakti zamaninda sayin cumhurbaskani, vatandasin birine anani da al, ... ol, git demisti. Biz kendisine oyle garibana, gucsuze bogurme yerine, gidip AB'ye, ABD'ye, israile bagirmesini soylemistik. Biz diyorum, ama tabi bizim sesimizi duyan olmadigi icin, bizi temsilen yazarlar, cizerler, oyuncular falan soyledi (bknz: https://www.youtube.com/watch?v=J9H53z3lHZc).

Bunu soylemek ile birlikte, ben sayin cumhurbaskaninin bu tavrini yadirgamamistim. Keza, kendisinin de kabul ettigi uzere, yolundan gittigi Menderes ve Demirel de garibani, gucsuzu, ogrenciyi, coluk cocugu ezmis ve hatta oldurmustur. Ama sira guclunun karsisinda dimdik ayakta durmaya gelince, kuyruklarini bacaklarinin arasina almislardir. Bunu Menderes'in mahkeme, Demirel'in ise Zincirbozan fotograflarinda gorebilirsiniz. Garibana gelince aslan kesilenler, silah karsisinda korkudan altlarina yapmislardir.

Simdi cok sayin cumhurbaskani, oyle ya da boyle, size NATO tatbikatinda NATO tarafindan bir muhtira verilmistir. Bunu soyle dusunmeniz lazim, eskiden Turk Ordusu diye birsey oldugu icin, muhtiralari Turk Hukumetleri'ne Turk Ordusu verirdi. Siz gectimiz 10 yil icinde, Turk Ordusu'nu tarimar edince, onun yerini alan, dolayisi ile sizi koruyup kollayan NATO ordusu size muhtira vermistir. (Not: yok bu isi tayyip bilerek yaptirdi falan diye cikan y-chp hikayelerine inanmiyor, ve ayni gorusu paylasmiyorum. bu y-chp'nin dolayisi ile abd ve natonun propagandasidir).

Ya bu mutiraya uyacaksiniz, ya da NATO sizi yok edecek. Bu cok basit. Eger uymazsaniz, sizi yok etmeleri garantidir. Daha once de yazdik cizdik. Ben sizi oldurmeye calisacaklarina garanti veriyorum. Hee ben direneceyim, bana yardim edin diyorsaniz, biz size yardim ederiz, sizi NATO'nun, AB'nin, ABD'nin eline birakmayiz. Hatta eceliniz ile olene kadar Cumhurbaskanligi garantisi bile konusabiliriz. Ancak! Bildiginiz uzere, hayatta hicbirsey bedava degildir. Bizim de sizden isteklerimiz var. Bu istek cok buyuk bir istek degildir. Tek ve bir tane istek de anlasabiliriz. Turkiye NATO'dan cikacak, AB uyelik basvurusunu geri cekip, gumruk birligini tek tarafli olarak iptal edecek. Bu kadar! Siz bunu yapin. Biz de sizi eceliniz ile olene kadar, orada tutalim.

Bunu yapmazsaniz, o zaman sizi NATO'daki "dostlariniz" ile basbasa birakiyoruz. Biz de seyirci koltugundan seyredecegiz.

Diyelim ki bizim istegimizi kabul etmek istemiyorsunuz, ama NATO'ya da bir misillemede bulunmak istiyorsunuz. Oyle, "eyyy NATO", "ey Amerika", "ey AB" demekle olmuyor. Hem inandirici degil, hem de samimi degil. Ne biz inaniyoruz, ne de NATO'daki "dostlariniz" bu tip cemkirmelere inaniyor! Eger bir misillemede bulunmak istiyorsaniz, hodri meydan! Nasil yapacaginiz konusunda size bir de tavsiye de bulunayim. Madem ki NATO size seklen bir muhtira verdi, siz de seklen bir cevap vereceksiniz. Ankara'daki Ataturk Bulvarinin adini Ho Chi Minh Bulvari olarak degistirin. Malum, Ankara'nin her sokagina gotu boklu dunya liderlerinin bile ismini vermisssizniz. Boyle bir isim degisikligi Ankara'nin sokak ismi gelenegine  cok uyar. He bazi "donme solcular", "sosyal demokratlar" , y-chp, ve y-chp'liler bunu buyutebilirler, aman nasil Ataturk ismini kaldirirsin diyebilirler, siz aldirmayin. Onlarin ne dusundugu cok onemli degil, onlar zaten ABD mandacisidir. Bu ismi vermeye cesaret edemiyorsaniz,  o zaman, Ataturk Bulvari'nin ismini Huseyin INAN Bulvari olarak degistirin. ABD ve NATO, Ho Chi Minh'in de, Huseyin INAN'in da kim oldugunu cok iyi bilir. Bunu da yapmaya cesaretiniz yok ise, hani demistiniz ya "biz kefenimizi giydik de geldik'" diye, o soylediginiz yalanmis o zaman.




No comments:

Post a Comment